Beden Dili – Joe Navarro

Joe Navarro eski bir FBI ajanı. Uzun yıllar FBI için çalıştıktan sonra edindiği tecrübeleri kitaplaştırmaya karar vermiş. Kitabın adından da anlayabileceğiniz gibi beden dili ve sözel olmayan davranışlar kitabın içeriğini oluşturuyor. İnsanlar hangi durumlara hangi tepkileri veriyorlar bilgisini öğrenmeyi bir süredir istiyordum. Joe Navarro’nun Beden Dili, bu konuya giriş için benim açımdan doğru bir tercih oldu. Gerek içeriğindeki görsel anlatımlar olsun gerekse de gerçek hayattan alınmış örnekler olsun insanların neyi neden yaptığını anlamama yardımcı oldu. Bu kitap ile başlangıcını yaptığım beden dili araştırmasına farklı kaynaklar ile devam edeceğim.

Joe Navarro’nun kitabından birkaç noktayı size aktarmak istiyorum, devamı için kitabı almanız gerekecek.

-Stres altında olmayan yüz ifadesinde gözler rahat ve açıktır, dudaklar görünürdür. Stres altında gözler kısılır ve dudaklar büzülür.

Boyun bölgesini havalandırmak stres ve duygusal rahatsızlık durumundan kurtulmaya yönelik bir davranıştır.

İnsanlar stresli ya da sinirli olduklarında kendilerini yatıstırmak icin avuclarıyla bacaklarını silerler.

Boyna belli belirsiz bir dokunuş bile gerginliği ya da rahatsızlıgı yatıştırabilir. Erkekler yaşadıkları stresten kurtulmak icin boyunlarını ovmaya ya da masaj yapmaya eğilimlidir.

Yanak ya da yüze dokunulması kendimizi gergin sinirli ya da endişeli hissettiğimiz zamanlarda yatışmanın bir yoludur.

Joe Navarro’nun Kişisel Sitesi
Joe Navarro Twitter

The Green Hornet

Türkçeye Yeşil Yabanarısı olan çevrilen The Green Hornet, bir anti kahraman filmi. Bir baltaya sap olamamış ve zorlu bir çocukluk geçirmiş delikanlının kahramanlığa soyunmasını macera, aksiyon ve hafif sürükleyici öğeler ile soslandırıp önümüze getirmişler. Filmin 3D olarak da izlenip izlenmemesinin de çok bir fark yaratacağını düşünmüyorum çünkü ortada çok basit bir film var. Seth Rogen, Cameron Diaz ve Jay Chou’nun başrolde olduğu film vasatın hayli altında kalıyor. Kendisiyle çelişen karakterler, kötü oyunculuk, yavan hikaye ve kurgu… Neresinden tutsanız elinizde kalan bir film olmuş. Christoph Waltz gibi Oscar kazanmış bir oyuncunun yan bir roldeki varlığı bile filmi kurtarmaya yetmiyor. Siz en iyisi bu film hiç yapılmamış ben de anlatmamışım farz edin…

4/10

Sleep Cycle

Gün geçmiyor ki iPhone için enteresan ve bir o kadar da kullanışlı yeni bir program keşfetmeyelim. Sleep Cycle sizin uyku düzeninizi algılayıp, uykunuzun en hafif olduğu anda sizi kaldırıp sabahları çalan alarmın çılgın sesinden minimum etkilenmenizi ve dinç uyanmanızı sağlayan bir program.

Sistem şöyle çalışıyor;  Gece yatarken telefonunuzu yastığınızın yanına koyuyorsunuz ve telefon sizin yataktaki dönmenize ve hareketinize bağlı olarak uyku düzeninizi algılıyor ve alarm kurduğunuz saatin 30 dakika öncesine kadar uykunuzun en hafif olduğu anda sizi kuş sesleri, su sesleri ve güzel melodiler ile uyandırıyor. Hem uyku düzeninizin istatistiğini tutmuş oluyorsunuz hem de hafif uykuda uyandığınız için sersemlemiş kalkmıyorsunuz.

Gece uyurken yastığının yanında telefon bulunması fikrine burun kıvıranlar, telefonu uçak moduna alıp şarja takılı olarak yastıklarının yanına koyabilirler.

Program son derece olumlu eleştiriler almış durumda. Sabah uyanma konusunda problem yaşayanların programı mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum.

Sleep Cycle

MİT’te Neler Oluyor?

Son beş ay içerisinde altı eski MİT çalışanı suikaste uğradı. Hayatını son kaybeden Haluk Akter oldu. Ülkenin istihbarat teşkilatı içinde bu tarz olayların yaşanması mutlaka sorgulanması gereken bir hadise. Özellikle de son ölen kişinin emekli bir MİT çalışanı olması da konunun eski tarihli nedenleri olabileceğini düşündürüyor. Herşeye rağmen bu tarz olaylar ülke içinde önemle üzerinde durulması gereken hassas olaylardır. Günlük bir 3. Sayfa haberi olarak geçiştirilmemelidir.

Tek Cümle

Yalancılığın saptanması mevzubahis olduğunda, pinokyo etkisi diye birşey yoktur.

Bir Cevap Yazın