Gameboy

Nintendo‘yu bilmeyeniniz yoktur. Super Mario, Pokemon, Zelda ve Donkey Kong gibi oyunları dünya tarihine altın harflerle yazmış, NES, SNES, Wii ve Gameboy gibi oyun sistemlerini hayatımıza sokmayı başarmış bir firmadan bahsediyoruz.

Mario

Geçmiş güzel anılarla dolu elbette ama Nintendo son dönemde başarısız bir portre çiziyor. Oyun/eğlence sistemi kavramında çığır açan Wii sonrası Wii U ile istedikleri ilgiyi bir türlü göremediler. Playstation 4 ve XBox One Wii U’nun bir siklet üstünde kalınca ve Nintendo Wii U’ya gerekli desteği zamanı geçmeden veremeyince Wii U kötü bir satış performansı göstermiş oldu. Oyun üreticilerinin ve dağıtıcılarının Wii U’yu yeterince desteklemediği de çok konuşuldu, yazıldı. Sonuca geldiğimizde Wii U devrini erken kapatmak zorunda kaldı.

Wii

Konunun tazeliğini koruduğu bu dönemde Nintendo’nun gizli gizli yeni bir donanım üzerinde çalıştığı kulaktan kulağa yayılmaya başladı. Hatta bu sene gerçekleşecek E3 fuarında yeni sistemin tanıtılacağı da beklenir oldu. Nintendo’nun “Nintendo Fusion” isminin domain haklarını alması dahil, çıkacağı iddia edilen sisteme ait donanım özellikleri de haber kaynaklarında dolanmaya başlayalı epey zaman geçti. Haberlerin gerçekliği elbette tartışılabilir ama ateş olmayan yerden duman çıkmaz.

WiiU

Ben oldum olası Nintendo’yu sevmişimdir. Playstation 3’e sahip olduğum için Wii almaya heves etmedim. Wii U için bir ilgim de hiç oluşmadı. Eski bir Gameboy ve SNES sahibi ve hayranı olarak Nintendo’nun yeni sisteminin Playstation 4 ve Xbox One için ciddi bir alternatif olmasını can-ı gönülden istiyorum. Nintendo da o yaratıcılık ve çalışkanlık var.

Aşağıda Nintendo’nun geçmişini anlatan görüntü kalitesi kötü bir belgesel var. 20 dakikanızı ayırıp Nintendo’nun geçmişine ait biraz daha detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın