Aynalar neden tehlikelidir? Evet parçalanırsa bir yerinizi kanatabilir. Ayrıca bir vampir tarafından ısırıldıysanız aynada yansımanız görülmez siz de vampir olmuşsunuzdur, bunu anlamanızı sağlar. Tabi vampir deyince içinde Umbrella aman pardon Bella’ları barındıran vampirler anlaşılmasın.

Ayna enteresan bir nesne. Sana seni anlatıyor. Sen nasıl algılamak istersen öyle anlatıyor. “Offf çok yakışıklıyım kahretsin”, “Bu göbeği eritmem lazım”, “Bacaklarım çok çirkin yaaa”, “Adriana Lima halt etmiş” gibi bir sürü sözü aynalara söylüyoruz o da bize geri yansıtıyor. Her sabah aynaya bakıp kendimize çeki düzen veriyoruz, en yakın sırdaşımız oluyor bizim.

Aynanın dışına çıkalım. Kendinizi başkasının gözünden görseniz nasıl olurdu diye düşünür müsünüz hiç? Acaba insanlar beni nasıl görüyor? Temel beğenilme arzusunun dışavurumu bence bu. İnsanlar beni beğenmeli diyor iç dünyamız. İsmini hatırlayamadığım ünlü bir yazar “ne zaman insanların benim hakkımda ne düşündüklerini düşünmekten vazgeçtim, o günden sonra mutlu bir hayat yaşamaya başladım” diyor. İnsanların bizim hakkımızda ne düşündükleri gerçekten bu kadar önemli mi?

Bugün Katar’ın İngiliz himayesinden kurtuluşlarını kutladıkları National Day’leri. Dünden beri arabalar süslendi, bayraklar asıldı, yollarda projektörlerden videolar gösteriliyor, uçaklar uçuyor gösteri için. Aman Allahım nasıl bir milliyetçilik bu böyle. Bizde bunun 1/10’u yapılmıyor.

Bir Cevap Yazın