Genç nüfusun işsizlik oranı %24 olarak açıklanınca Türkiye’de yer yerinden oynadı!?+#&% Aslında hiçbirşey değişmedi. Çünkü değişebilecek pek birşey yok. Durum ortada. Üniversite mezunu arkadaşlarımla görüştüğümde çoğu iş yerinden memnun olmadığını söylüyor ve çok çalıştırıldığından şikayet ediyor. Kriz dönemlerinde işverenler az maaş çok iş prensibi ile hareket ettiklerinden, çalışanlar mutlu olmazlar.
Herkes kapağı devlete atma derdinde. KPSS, KPDS kursları ÖSS kurslarını sollayacak neredeyse. Devlette çalışanlar da zil takıp oynamıyor. Devlet kurumlarının kendi içlerindeki bürokrasi ve karmaşa, devlete kapağı atıp kendini kurtarma telaşındaki insanları yıldırıyor. Nereden bakarsanız elinizde kalacak bir durum var. Özel sektör tabiri caizse sömürüyor, devlet de bıktırıyor.


Eee bu durumda ne yapmalı?

Kriz dönemlerinde işsiz sayısı tavan yaptığı için elinizdekinin kıymetini bilin. Nerede çalışıyorsanız dört kolla sarılın. Aza tamaat edin ve diğer iş fırsatlarını kovalayın. Kendinizi geliştirin ve fark yaratmaya çalışın.

Peki ya %24?


Korkutucu bir rakam… Her dört kişiden birisi işsiz demektir bu. Üniversitede okuyan kişi sayısı da üniversite sayısına bağlı olarak her sene arttığından kalifiye işsizlik diz boyu… İş arıyorsanız bıkmadan usanmadan başvurularınızı yapın, boşta durmaktansa zamanı değerlendirmeye çalışın. Beklentilerinizi düşürün ve gerçeklerle yüzleşin; sizin durumunuzda olan çok insan var, yalnız değilsiniz…

2 YORUMLAR

  1. bu duruma bir çözüm müdür bilmem ama..gecenlerde üniversiteden arkadaşımı ziyarete gittim.Çocuk askerliğini yapmış kpss den hüsranla ayrılmış, özel sektörde mühendis olarak 2000 tl maaşla 6 ay çalışmış sonra istifa edip istanbulda nargile kafe açmış.Kim takar mühendisliği kelamı ağzından eksik olmuyor.Orada tesadüfen başka bir mühendis arkadaşla karşılaştım.O da temizlik şirketi kurmuş iş alıyor çalışanlarına para kazandırıyor.Böyle nice örnekler sayabilir herkes kendi çevresinden.Okullarda okunan alanlarla ilgili öğretimlerin yetersizliği mezunların yeni arayışlara itiyor ve yeni girişimciler ortaya çıkıyor..Şimdi okulların bu durumu, özel sektörün bu durumu, yada kamunun bu umutsuz durumu yeni mezunlar için iyi mi kötü mü!….Sanırım düzen bizlerin istemeden de olsa girişimcilik ruhunu ortaya çıkarıyor..

  2. bu duruma bir çözüm müdür bilmem ama..gecenlerde üniversiteden arkadaşımı ziyarete gittim.Çocuk askerliğini yapmış kpss den hüsranla ayrılmış, özel sektörde mühendis olarak 2000 tl maaşla 6 ay çalışmış sonra istifa edip istanbulda nargile kafe açmış.Kim takar mühendisliği kelamı ağzından eksik olmuyor.Orada tesadüfen başka bir mühendis arkadaşla karşılaştım.O da temizlik şirketi kurmuş iş alıyor çalışanlarına para kazandırıyor.Böyle nice örnekler sayabilir herkes kendi çevresinden.Okullarda okunan alanlarla ilgili öğretimlerin yetersizliği mezunların yeni arayışlara itiyor ve yeni girişimciler ortaya çıkıyor..Şimdi okulların bu durumu, özel sektörün bu durumu, yada kamunun bu umutsuz durumu yeni mezunlar için iyi mi kötü mü!….Sanırım düzen bizlerin istemeden de olsa girişimcilik ruhunu ortaya çıkarıyor..

Bir Cevap Yazın