Photo by Grazie Davvero

Saatlerdir trafiktesiniz, radyodan bıktınız, dur kalktan ayaklarınız ağrımaya başladı, sıkıntıdan patlıyorsunuz, hava çok sıcak, bunaldınız da bunaldınız. Bu durumlarda can sıkıntınızı geçirmek ve stresini biraz olsun almak için birkaç eğlenceli oyun ve öneri yapacağım size. Ben uyguluyorum ve son derece faydalı olduklarını söyleyebilirim.

Yaş tahmin etmece

Otobüsteki bir yolcunun ya da yandaki arabanın sürücüsünün kaç yaşında olduğunu tahmin etmeye çalışıyoruz. Eğer arabada iki kişiyseniz son derece eğlenceli olacağını söyleyebilirim.

-Otobüsteki şu kadın bence 35 yaşındadır.
-En az 45 gösteriyor, nasıl 35 dersin?
-Sence ben kaç gösteriyorum?

ve mevzu uzar… :)

Meslek tahmini

Yine otobüsteki bir yolcuya ya da yandaki araca bakıyoruz ve gördüğümüz kişilerin mesleklerini tahmin etmeye çalışıyoruz.

-Kesin bankacı. Bu sıcakta başka kimse takım giymez.
-Belki adam holding CEO’su?
-Holding CEO’sunun köprü trafiğinde takım elbiselerle Renault Clio içerisinde olacağını sanmıyorum.
-Doğru…

Hayal kurmak

Anlık da olsa gözlerimizi kapatıyoruz ve şu an olmak istediğimiz yerde olduğumuzu hayal ediyoruz. En çok sevdiğimiz yemeği, en çok sevdiğimiz insanlarla dolu bir masada yiyoruz. Hayalgücünüze hükmedin. “There is no traffic”

-Şu an köprü trafiğinde sıkışmış bir şekilde hayal kuruyor olduğumu hayal ediyorum!
-Doh!

Başka birşey düşünmek

Trafikte olduğunuzu boşverip, o ara aklınızı kurcalayan bir konuyu düşünmeye başlayın. Olayı enine boyuna kafanızda tartın, tartışın. Belki süper bir fikir gelir aklınıza ve tüm sorunu bir anda çözersiniz. Dr. Brown, Geleceğe Dönüş’teki zaman yolculuklarının gerçekleşmesini sağlayan akım kapasitörünü nasıl buldu? Newton yerçekimini yattığı yerde kafasına düşen elmadan bulmadı mı? Belki siz de trafikte tüm sorunlarınızı çözebilirsiniz kimbilir.

-Beni bu kadar üzmesini kabul edemiyorum. Ben ona bu kadar değer vermişken… Hatalı mıyım diye düşünüyorum, hatalı olsam bile onun yaptıklarını haklı çıkarmaz. Evet ben haklıyım ve bundan taviz vermeyeceğim…
(Yan koltuktan hafif bir homurtu duyulur)
-Hayatım, doktorun sana sesli düşünmeyi bırakmanı söylemedi mi? Hem kimmiş bu seni üzen?
-Kem küm ben şey…

Yabancı dil veya bir program öğrenmek

Nasıl mı? Her arabada bir teyp vardır değil mi? Elinizi sallasanız her yerde audio book olarak tabir edilen ses kayıtları var. Bunlarda yabancı dil eğitimleri, problem eğitimleri var. Arabada giderken bunları dinliyorsunuz ve bilinç altınıza bu bilgiler doluyor. Ben şu anda aynı anda hem Fransızca, hem Almanca hem de İtalyanca öğrenmeye çalışıyorum. Zor tabi…

-Ben şimdi konuşmayı öğreniyorum, karşımdaki ne dedi onu da anlıyorum ama nasıl yazacağım ben bunları? (Searching, searching… Error error… No brain found… No brain found)

Araba plakaları ile kelime türetmece

Sanırım bunu çok kişi yapıyordur. Eğlencelidir. Komik kelimeler türetince daha da eğlenceli olur.

-Aaa hayatım bak bizim baş harflerimizden oluşan plaka!
-Hani hani!
-Bak orada işte! SVD! Su ve Doruk. Ne kadar sevimli değil mi?
-Su, benim adım ne?
-Ne biçim bir soru bu Tacettin.
-O zaman Doruk kim?
– Şimdi olmaz Taci başım ağrıyor.
-?+^#

Bir Cevap Yazın