russielogo

2018 Dünya Kupası bildiğiniz üzere Rusya’da yapılacak. Rusya’nın ev sahipliği yapacağı dünya kupası üzerinde devam eden Fifa soruşturmaları nedeniyle kara bulutlar dolaşmaya devam ediyor olsa da programa uygun bir şekilde turnuvaya doğru ilerliyoruz. Şaka maka turnuvaya da 3 seneden az bir zaman kaldı.

Bugün, Rusya’nın St. Petersburg şehrinde 2018 Dünya Kupası grup elemelerinin kura çekimi gerçekleştirilecek ve 2018 heyecanı resmi olarak başlayacak.

Türkiye’nin 4. Torbadan katılacağı kurada takımların torbalardaki dağılışları şu şekilde:

russie18

İnsan Türkiye’nin torbasındaki ülkeleri görünce üzüntüden kahroluyor. Koca Türkiye Faroe Adaları ile aynı torbada. Zaten o takımlarla aynı kefede değerlendiriliyor oluşumuzun ve ülke futbolunun gerilemesinin ve heyecanın azalmasının da etkisiyle kura çekimi hiçbir haber kaynağında geçmiyor. Zaten ben de kura çekiminin bugün yapılacağını BCC haberinden öğrendim.

BBC’nin aynı haberinde İngiltere, Galler ve İskoçya için hazırladıkları en şeker ve en istenmeyen kura tahminlerinde Türkiye 4. torbadan en istenmeyen takım olarak yazılmış. Kuzey İrlanda için hazırladıkları tabloda Türkiye yer almamış çünkü Kuzey İrlanda bizimle aynı torbada! Az biraz daha batırırsak yakında “çek bir Türkiye” haberlerini dış basında duymaya da başlarız.

Spor Toto Süper Lig’deki transferler, van Persie’ler, Nani’ler, Podolski’ler iyi güzel de, ülke futbolu o görkemli ve coşkulu dönemini yeniden nasıl yaşayacak işte onu tam bilemiyorum. Bugün bile futbol muhabbeti yaptığımızda bana Hasan Şaş’tan, Hakan Şükür’den, Rüştü’den, İlhan Mansız’dan ve Semih’ten bahseden arap ve afrikalı arkadaşlarım var. İnsan o güzel günleri düşünüp hayal kurmaktan kendini alamıyor.

Kura çekimi bahane, madem o güzel günleri yad ettik, hadi izleyip bir daha hatırlayalım, gururlanalım.

Aşağıdaki Türk Hava Kuvvetleri f-16’larının 2002 Dünya Kupası dönüşü milli takım uçağını eskort görüntüleri ve bakanların, pilotların konuşmaları, birlik ve beraberliği çok ihtiyaç duyduğumuz şu bugünlerde, sportif başarının bu amaç için ne kadar önemli olduğunu anlamamız açısından son derece değerli. Böyle güzel görüntüleri izleyip duygulanmamak mümkün değil.

Bir Cevap Yazın