Scorpions
Scorpions Almanya’dan çıkıp ünü dünyaya yayılmış efsanevi bir rock grubudur. (Fotoğraf: Amazon)

Alman rock müzik grubu Scorpions benim dinlemeyi en sevdiğim gruplardan birisidir. Dile kolay, günümüzden tam 52 yıl önce yani 1965 yılında Rudolf Schenker tarafından kurulan grup, halen müzik dünyasında adından söz ettirmeyi başaran eski toprak “ağır abiler”den bir tanesidir. Grubun kurucusu Schenker halen grubun üyeleri arasındadır. Maşallah demek lazım gerçekten.

Dünyanın hangi ülkesinde, nasıl bir hayat yaşıyor olursanız olun, Scorpions’un en bilinen şarkılarından birisi çalmaya başladı mı hemen tanırsınız. Müziğin evrensel bir sanat olduğunu kanıtlamak durumunda kalırsanız (Niye böyle bir durum içerisinde kaldığınızı bir sorguladıktan sonra), Scorpions şarkılarını karşınızdaki kişinin kucağına bırakıp uzaklaşın. Sorun kendiliğinden çözülecektir. Öyle etkilidir Scorpions şarkıları.

En Sevilen Scorpions Şarkıları

Wind of Change gibi, şarkı olmayı aşıp bir sembol mertebesine ulaşmış bir şarkıları vardır mesela Scorpions’un. İlk notadan itibaren sizi alır daha önce uğramadığınız bozkırlara götürür. Grubun en bilinen ve en sevilen şarkılarının başında yer alır. Bir rock grubunun bu kadar kaliteli slow şarkılara imza atması şapka çıkartılacak bir başarıdır.

Grubun bir diğer bilinen şarkısı Rock you Like a Hurricane‘dir. Benim yine bayıla bayıla, kendimden geçerek dinlediğim hareketli bir şarkıdır. İçinizden şarkının sözlerini yüksek sesle tekrarlamak geçer. Fanatikleri için yeri ayrıdır.

Rhythm of Love da dinlemekten bıkmayacağım bir diğer Scorpions şarkısıdır. Ruhunuzu enerjiyle doldurur ve 80’ler pompalar. İçi 80’lerle dolan insan, 90’lara doğru uçuşa geçer.

Big City Nights da anmadan geçemeyeceğim Scorpions şarkılarındandır. 1984 yılında yayımlanan Love At First Sting albümünün en dikkat çeken şarkılarından birisidir. Kendinizi üstü açık bir arabada sahil turu atıyormuş gibi hissettiren dopdolu bir şarkıdır. Müziğin insanı ruhundan yakaladığının ve kozmik düşlerde gezdirdiğinin ispatı gibidir.

Still Loving You gibi müthiş bir slow şarkının da Scorpions ürünü olması şaşırtıcı değildir. Gelmiş geçmiş en iyi aşk şarkılarından birisidir 1984 çıkışlı eser. Dinleyip beğenmeyen önce kulaklarını sonra kalbini bir doktora göstermelidir.

Gelelim Bu Yazının Ana Konusuna…

Bu yazıyı yazmaya başlarken amacım size Scorpions’ın en beğenilen şarkılarını sıralamak değildi. Asıl hedefim, üstte henüz ismini saymadığım Send Me An Angel şarkısının eşsiz güzelliğini övmekti. Çıkış noktam gerçekten buydu ama “Hazır Scorpions’tan bahsediyorum, diğer süper şarkılarını da hatırlatıvereyim,” dedim ve bu yazı bu noktaya geldi.

Rudolf Schenker, Klaus Meine ve Keith Olsan tarafından ortaya çıkartılan şarkı, 1990 yılında piyasaya sürülen Crazy World albümünde yerini almış olağanüstü güzellikte bir başyapıttır.

1991 çıkışlı Send Me An Angel buram buram 90’lar kokar. Kafanızdan canınızın istediği gibi kurguladığınız bir klip eşliğinde dinleyebileceğiniz bir şarkıdır.

Hadi, hep beraber bu tartışılmaz güzellikteki şarkıya kulak verelim. Ama bir şartım var. Gözlerimizi kapatıp göz kapaklarımızın altında oluşan, anılarımızın sıraladığı görüntüleri izleyerek dinleyelim Send Me An Angel’ı. Emin olun şarkının etkisini muazzam arttıracak bu yöntem.

Ben Send Me an Angel’ı ne zaman dinlesem yüzümde masum bir tebessüm oluşur. Bulutların üzerinde bilinmeyene doğru kanat açmış, uçar gibi hissederim. Sanki uzun süredir görmediğim sevdiklerimi görmüş gibi huzur dolarım. Sanki hayatın beni soktuğu karmaşa denizinden kafamı suyun üstüne çıkartıp nefes alıyor gibi olurum. Arabaya atlayıp son ses uzun yola çıkasım gelir Send Me An Angel dinlerken.

Açıkçası şu ana kadar sıraladığım tüm Scorpions şarkıları bende benzer etkiler yaratmayı başarıyorlar.

Sizin de yazının her kelimesinden anlayabileceğiniz gibi Scorpions benim dinlemekten büyük keyif aldığım grupların başında gelir.

Scorpions’ı yakından tanıyanların, onları tekrar dinlemekten duydukları keyfi binlerce kilometre uzakta da olsam yüzlerinden okuyabiliyorum. Bu şarkıları tanıyıp, hangi grubun söylediğini bugüne kadar öğrenememiş olanlar, bu notaları her duyduklarında artık Scorpions ismi ile eşleştirirler diye umuyorum. Scorpions’un nefis şarkılarını ilk defa dinlemiş olanlar da şanslı mı şanssız mı bilemiyorum valla. Bir yandan Scorpions ile ilk defa tanışıp bu güzel şarkıları keşfetme şerefine erişmiş olacaklar ama bir yandan da bugüne kadar dinlememiş olduklarından dolayı kafalarını duvarlara vuracaklar.

Scorpions sonrası, beğendiğim diğer grupların da efsaneleşmiş şarkılarını Düşlerden Gerçeğe’de paylaşmayı düşünüyorum. Ne dersiniz? İlginizi çeker mi?

Müzikle kalın, sevgiyle yaşayın.

Bir Cevap Yazın