Westworld - Game of Thrones'un sezon finaline kendimizi hazırlarken bizi fena yakaladı
Westworld – Game of Thrones’un sezon finaline kendimizi hazırlarken bizi fena yakaladı

Ünlü yazar, senarist, yönetmen ve yapımcı Michael Crichton‘un aynı adlı 1973 yapımı eserinden uyarlanacak olan Westworld Game of Thrones’un sezon arası verdiği dönemde bizlerle buluşacak bir bilimkurgu gerilim dizisi. Şu aşamada plot bölümün yayınlanma tarihi için bu yılın ekim ayı konuşuluyor. Jurassic Park, Sphere gibi unutulmaz eserleri üretmiş olan Crichton’un hem yazıp hem yönettiği orijinal Westworld, androidlerin yaşadığı vahşi batı konseptli bir eğlence parkında androidlerin kontrolden çıkması ile gelişen olayları konu alıyordu.

Ünlü yönetmen Christopher Nolan‘ın (The Dark Kinght, Inception, Intersteller) kardeşi Jonathan Nolan‘ın yaratıcılığını üstlendiği yeniden çevrim HBO serisinde, yapımcı koltuğunda Jonathan Nolan, J.J. Abrams ve Bryan Burk yer alıyor.

westworldhbo
Westworld – Vahşi Batı’da bir eğlenceyi kim istemez ki?

Dizinin ilk yayınlanan fragmanı oldukça ümit verici. İşin mutfağındaki ekibin muazzamlığının yanında, bir televizyon dizisinden beklenmeyecek kalitede bir oyuncu kadrosu da ekranda yerini alacak gibi görünüyor. Anthony Hopkins, Ed Harris, Thandie Newton, Ben Barnes, Ingrid Bolsø Berdal ve Jimmi Simpson benim ilk dikkatimi çeken oyuncular oldular. Kadronun “patron çıldırdı” seviyesinde oluşu beklentiyi yükseltiyor elbette. HBO’nun bu dizi için Game of Thrones’un 6. sezonunun merakla beklenen son bölümünü göstermeden tanıtım fragmanını yayınlamış olması da hem kanalın hem de yapımcılarınWestworld’e güvendiklerinin bir işareti.

westworldhbowest
Westworld – Jonathan Nolan, J.J. Abrams, Ed Harris ve Anthony Hopkins isimleri beklentimizi yükseltmeye yetiyor.

Ben, J.J. Abrams’ın ve Jonathan Nolan’ın elinden kötü bir iş çıkacağını hiç düşünmüyorum. HBO gibi yaratıcı fikirlere açık bir kanalı tercih etmiş olmaları da özgürce karar vermeleri açısından doğru bir tercih. Fikir enteresan gerçekten. “Vahşi batıda yaşayan yapay zeka sahibi androidler” tamlaması bile başlı başına ilginçlikte çığır açıyor. Fragmandaki hafif Assasin’s Creed havasını sanırım siz de fark etmişsinizdir. Bilinçli olduğunu düşünüyorum. Konunun tam olarak nasıl işleneceğini kestirmek şu aşamada güç. Hikaye, insanların vahşi batı atmosferini yaşamaları için tasarlanmış bir eğlence parkında, insan eliyle üretilmiş androidlerin parka ziyarete gelen insanları öldürmeye başlaması ile olayların kontrolden çıkması şeklinde olacağa benziyor. Yine de ben her türlü farklı yaklaşıma açığım. “Bu park sanal mı yoksa gerçek mi?” ayrımını bile şu aşamada yapamıyorum. Rüya içinde rüya, oyun içinde oyun gibi ilginç olay örgüleri görürsem hiç şaşırmayacağım.

Elimizde ağızlarımızın suyunu akıtacak bir fragmandan fazla da bir şey yok Westworld hakkında. Daha fazlası için bekleyip görmemiz gerekiyor. Westworld ile alakalı önemli gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya devam edeceğim. Şimdilik fragmanı şuraya bırakayım da izlemeden geçmeyin.

Bir Cevap Yazın