Zootopia - Disney'in yeni animasyonu
Zootopia - Disney'in yeni animasyonu
Zootopia – Disney’in yeni animasyonu

Zootopia, Türkiye’deki resmi gösterim adıyla Zootropolis: Hayvanlar Şehri, Disney Animasyon Stüdyoları’nın tüm dünyayı kasıp kavuran ve bugün itibariyle bir milyar dolar gelir getirmiş olan yeni animasyon filmidir. Şubat ayından başlayarak dünya çapında vizyon girmeye başlayan Zootopia, karne alan çocukların tercih edeceği film olma umuduyla Türkiye’de 10 Haziran’da seyirci ile buluşacak. Aylardır gösterimde olan, artık malum ortamlara dahi düşmüş, Blu-Ray’i üç gün sonra piyasaya sürülecek bir filmin gişede ne yapacağını görmek de Türk sinema sektörü için bir “case study” olacaktır.

Zootopia - Blu-Ray versiyonu 7 Haziran'da piyasada
Zootopia – Blu-Ray versiyonu 7 Haziran’da piyasada

Yönetmen koltuğunda bir çok Disney filminden tanıdığımız Byron Howard ve Rich Moore‘un beraber oturduğu film, Zootopia isimli, hayvanların huzur içinde yaşadığı metropol şehrinde görev yapan ilk tavşan polis olma hayali ile yanıp tutuşan Judy Hopps’un yaşadığı olayları konu alıyor. Hayvanların insanlar gibi yaşadığı, işe gittiği, evlerinin olduğu ve araba kullandığı bu kurmaca evrende geçen film aslında bir fabl olarak konumlandırılabilir. Disney’in bu çıkış noktasından türettiği Zootopia, başarılı şehir ve mekan tasarımları, hayvanların öne çıkan özelliklerinin sevimli ve eğlenceli bir ustalıkla seyirciye sunulması, ayrımcılık ve ırkçılık karşıtı alt metni, kaliteli animasyonları, Shakira imzalı akılda kalıcı müziği, komik anları ile keyifli bir seyirlik olmuş. Seslendirme kadrosunda yer alan Ginnifer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba ve J.K. Simmons ve Shakira gibi isimler de filmin başarısında pay sahibiler.

Zootopia - Tembel hayvanlara bayıldım.
Zootopia – Tembel hayvanlara bayıldım.

Disney’in son dönemde Frozen, Big Hero 6, Wreck-it Ralph ile belirli bir çıtanın üstüne çıkarttığı kaliteli animasyon üretme yeteneği Zootopia ile de devam etmiş. Pixar’ın Disney şemsiyesi altına girmiş olmasının Disney’in kendi stüdyolarının da kalitesini yükselttiğini düşünüyorum. Herşeye rağmen Pixar’ın animasyon konusunda tüm stüdyolardan ileride olduğu su götürmez bir gerçek.

Zootopia - Ütopik bir hayvanat bahçesinden fazlası.
Zootopia – Ütopik bir hayvanat bahçesinden fazlası.

Zootopia, toplumun bireylere bakışını sorgulatan altmetinleri ile yetişkinleri hedeflerken, renkli çizimleri ve “hayvanların dünyası” teması ile çocukların gönlüne oynuyor.

Ailecek keyifli bir seyirlik arayanlar, 10 Haziran’dan itibaren Zootopia’ya gözleri kapalı gidebilirler. Ev rahatlığında, çoluk çocuk da hoşça bir vakit sunacağından şüpheniz olmasın.

Ufuk’un Notu: 7.5/10

1 Yorum

Bir Cevap Yazın