Bu sabah astronotları ellerinde ışın kılıçları ile gördüğümden beri düşünmekten kendimi alamıyorum. Sen git o kadar astronot ol sonra bu NASA gelsin seni bir güzel maymuna çevirip millete malzeme yapsın. Hayır yani bu olay Türkiye’de olsa o kurumu yıkarlar hocam!

Neyden mi bahsediyorum? Amerikan Uzay Dairesi NASA’nın Space Flight Awareness yani Uzay Yolculuğu Farkındalığı Yaratma programından söz ediyorum. Olay şu; NASA denilen paraları nerelere harcadığı bilinmez UFO araştırma kurumu, uluslararası uzay istasyonuna göndereceği astronotlarını dünyalılara cici göstermek için koca koca insanları popüler kültürün bilinen ürünlerine bulayıp milletin önüne atıyor. Pilots of the Caribbean, Transporters, Guide to Galaxy gerçekten matrak çalışmalar olmuş. Ben haberi Cnet’te okudum ve sabahtan beri çözümlemeye çalışıyorum. Saat kaç oldu hala çözemedim.

Düşünsene, NASA’nın Türkiye karşılığına Tübitak desek, Tübitak çalışanları son deneyleri öncesi Dünyayı Kurtaran Adam’dan ya da Gulyabani’den fırlamış gibi giyinip poz verse sonra da bizim onları ciddiye almamızı beklese? Şaka gibi di mi? Hayal etmesi bile saçma.
“Manyak mısın oğlum?” o adamı bilim yapın dedik siz abidik gubidik şeylere yönelmişsiniz diye Fizan’a sürerler yemin ediyorum.

Sırf bizim için değil bu durum. Araplardan da bizimkine benzer bir tepki beklenebilir. Hadi biraz daha doğuya gidelim Hindistan, Çin… Kesin onlar da bizim gibi davranırlardı. Bu demek oluyor ki batılıların kendine güvenleri kendileri ile alay dahi edebilmelerini sağlıyor. Bu bir üst mertebe arkadaşlar. Bizim daha oraya çıkabilmemiz için ekmek almaya fırına gitmeyi bırakmamız lazım. Doğu ile batı medeniyetleri arasındaki bu fark ışık hızı ile kapansa bile ne kadar sürer ben bilemedim, bir bilene sorun gelin bana da anlatın.

Bir Cevap Yazın