Son Koloni

Düşlerden Gerçeğe giderken Yaşlı Adamın Savaşı romanından biraz bahsetmiştim. Şimdi John Scalzi‘nin aynı evrende geçen bu beş bölümlük serisinin üçünkü kitabından, yani Son Koloni‘den konuşmak istiyorum.

İngilizce adıyla The Last Colony insanların gezegenler ve galaksiler arası seyahati çözüp başka canlılar ve uygarlıklarla girdikleri amansız mücadele içerisinde kurulmaya çalışılan bir koloninin ve onun lideri olan John Perry’nin başıdan geçen olayları anlatıyor.

Last Colony

Yaşlı Adamın Savaşı evreni, John Scalzi’nin pastel anlatımı ile son derece renkli ve eğlenceli bir okuma vaadediyor. Tasvirlerden ve ağdalı konuşmalardan uzak, doğrudan hikayeye girdiğiniz bir bilimkurgu hayal ediyorsanız doğru yerdesiniz. Çok derin karakter analizleri ve betimlemeleri için geldiyseniz aradığınızı bulmanız güç. Sonuç olarak bir bilimkurgu romanından bahsediyoruz. Bu saydıklarımıza ne kadar ihtiyaç olduğu görece tartışılabilir.

Bu serinin devam eden kitaplarını da okumaya çalışacağım. Sürükleyici bir seri olmasının yanı sıra esprili karakterleri ve anlatımındaki yalınlık ile beni sardı. Raflarda görürseniz Yaşlı Adamın Savaşı ile başlayıp bu seriye bir şans vermenizi tavsiye ederim.

Bir Cevap Yazın