Katara sahnesi

Katar’ın ikonik köyü Katara geçen hafta birincisi gerçekleşen Türk festivaline ev sahipliği yaptı. Tanıtımlarda Solo Türk F-16 gösterisi, Mehtaran şovu, Halk oyunları, Türk Sanat Müziği konseri, küçük bir Kapalıçarşı, Hacivat ve Karagöz gibi aktiviteler olunca festivali merak etmeye başladım. Beklentimi elbette büyük tutmadım ama Solo Türk gösterisini görmeyi gerçekten istemiştim. Doha Büyükelçiliğimizin de resmi Facebook hesabının aktif bir şekilde festivalin tanıtımını yaptığını görünce gitmek artık farz oldu. Katar’da bu tarz aktiviteler halen profesyonellikten uzak orası kesin. Dubai’nin on sene gerisinden gelmeye devam.

Organizasyon toplamda dört gün sürdü. Biz organizasyonun üçüncü gününde haftasonu tatilinde yani cuma günü Katara’ya gittik. Kalabalık değildi Katara. Saat 16.00’da Solo Türk gösterisine yetişelim diye apart topar gittik ama umduğumuzla değil bulduğumuzla yetinmek zorunda kaldık.

Solo Turk-1

Irak Solo Türk uçağına geçiş izni vermemiş

İlk duyduğumda inanamadım. Irak Solo Türk gösteri uçağına hava sahasından geçiş izni vermediği için gösteriler iptal edilmişti. Irak’ın uçağı geçirmeyeceğini de organizasyondan bir gün önce Türkiye tarafına bildirdiği kulaktan kulağa yayılmıştı. Türkiye tarafı Irak’tan ümidi kesince şansını İran’dan yana denemiş ama İran’dan da “Bir gün kala mı aklınıza geldi izin almak?” cevabını alıp sus pus olmuş. İran’dan da boynu bükük ayrılan Türkiye daha sonra şansını Suudi Arabistan’da denemiş ama orada da başarılı olamamış. Velhasılkelam Solo Türk gösterisi yapılamadı. Benim için en cezbedici atraksiyon da olmayınca Katara’daki Türk Festivali tabiri caizse başlamadan bitmişti.

Mehtaran

Üç saat geciken mehtaran

Yine de moralleri bozmamaya çalışıp diğer aktiviteleri beklemeye başladık. Mehtaran’ın saat 19.30’da çıkacağını duyunca içimizden “Oha” diye geçirsek de gelmişken izlemeye karar verdik. Mehtaran sahneye çıkar çıkmaz sahnenin elektrikleri kesilince “Kedidir kedi” esprisi yapılmadan olmazdı elbette. Elektriklerin gelmesi ile mehtaran gümbür gümbür sahnede esse de, ses sisteminin dandikliği kulaklarımıza gerçekten zarar verdi. Sessizce olay yerinden uzaklaşıp birşeyler atıştırmaya gittik.

Sahneye geri döndüğümüzde lehçeli yöresel türküler söyledindiğini gördük. Pek sarmadı diyelim. Seneye umarım daha başarılı bir organizasyon olur. Ne kadar eleştirsem de bu tarz organizasyonlar yapıla yapıla öğrenilir. Devamı mutlaka gelmeli.

Kataradan St. Regis manzarası

Solo Türk’ü canlı izleyemedim bari şu video ile biraz gaza getireyim kendimi.

Bir Cevap Yazın