Hiç iki kupada çeyrek final gördüğümüz bir sene oldu mu? Ben hatırlamıyorum. Hem şampiyonlar ligi’nde hem avrupa ligi’nde çeyrek finale çıkmak son derece önemli. Bundan daha önemlisi ise bir üst tura çıkmak ve her sene Nisan ayı maçlarına takım gönderebilmek, bunu bir ülke futbolu seviyesi olarak sağlamak.

B_16382_B

Real Madrid-Galatasaray eşleşmesi ne yazıkki taraflı tarafsız herkes için tek kazananı olan bir eşleşme. Galatasaray’ın zorlayacağını, İspanya’da bir gol atıp yenileceğini (2-1, 3-1 gibi), İstanbul’da ise ya tek farklı kazanacağını ya da berabere kalacağını ve eleneceğini öngörüyorum. Yine de Galatarsaray’ın Dream Team diye adlandırıldığı bir senede bu seviyelere gelmesi başarının şans eseri olmadığını da gösteriyor.

2013-03-14_plzen13

Fenerbahçe için durum biraz daha farklı. Zor dönemlerden geçti, toparlanamadı ama bu haliyle Avrupa Ligi’nde çeyrek finale çıktı. Şaşırıyorum açıkçası, bence beklenmedik bir başarı. Lazio, bize ters gelen İtalyan futbolunun temsilcisi. Bu sene hiçbir maçlarını izlemediğim için verimli bir değerlendirme yapamayacağım ama Fenerbahçe’nin bu turda turnuvaya havlu atacağını düşünüyorum. Herşeye rağmen Fenerbahçe kendi iç sorunlarını çözebilirse başarılı olabilir. Türkiye Ligi’nin açık ara en dengeli kadrosuna sahip takım.

Yazıyı sonlandırmadan maç tarihlerini de verelim. Fenerbahçe ilk maçı evinde 4 Nisan’da, ikinci maçı deplasmanda 11 Nisan’da oynayacak. İspanya’daki şampiyonlar ligi çeyrek final maçı 3 Nisan’da oynanacak, rövanşı da 9 Nisan’da.

Son olarak iki takımımızın da resmi internet sitelerindeki eşleşme haberlerine yer verelim.

Fenerbahçe

Galatasaray

Bir Cevap Yazın