İlk Toy Story 1995 yılında perdeye yansımıştı. Aradan geçen 15 senede Pixar her projesinde bir öncekinin ötesine gitmeyi başardı. Çıta hep yükseldi. “Artık tamam daha iyisini yapamazlar” dediğimiz Pixar, her yeni filmi ile bizleri şaşkına çevirmeyi sürdürdü. Toy Story 3, Pixar’ın Up ile yükselttiği çıtayı yeni yine yeniden bir kademe daha yukarı taşıdığı film olarak sinema tarihindeki yerini alıyor.

Hepimizin küçüklüğünde oynadığı özel oyuncakları vardır. Peki biz onlarla oynamadığımız zaman acaba neler yapıyorlardır? Bu fikirden yola çıkılarak yapıldığını tahmin ettiğim Toy Story, 3. filmi ile beni heyecan, umut, mutluluk, gerginlik, üzüntü ve adını koyamadığım birsürü his içinde bıraktı.

Bir devam filmi olmasına karşın apayrı bir film olarak da düşünülebilecek bir çalışma olmuş Toy Story 3. Neresinden başlasam nasıl anlatsam bilemiyorum. Muhteşem müzikler, kalitesinden asla ödün vermeyen animasyonlar, inanılmaz karakter gelişimleri ve hikayeler, nefis seslendirmeler, akıldan çıkmayacak kurgusu ve sahneleri ile Toy Story 3 sizi unutamayacağınız bir sinema şölenine davet ediyor.

Hedef kitlesi kesinlikle çocuklar olmayan Toy Story 3, içinden kendinize ait çok sayıda parça bulabileceğiniz bir animasyon olmuş. Hayattan sürekli darbe yediğini düşünen, her kötü olayın sadece kendi başına geldiğini sanan insanlara hayatı çizgi filmler ile anlatmaya çalışan, “Bak biz bunları çocuklara anlatıyor gibi yapıyoruz ama aslında sana anlatıyoruz” diyen Pixar, Toy Story 3 ile gökyüzüne doğru yükselttiği çıtayı artık başka galaksilere doğru ilerletmeye devam ediyor.

Yılın şu ana kadarki en iyi filmi, sakın kaçırmayın. İzleyin, sonra gelin beraber değerlendirelim. :)

10/10

Toy Story 3 İnternet Sitesi

Bir Cevap Yazın