Bazı insanlar bizi çıldırtır, “bunu bana nasıl yapar” deriz. Davranışlarına anlam veremeyiz. Yaptıkları hareketler etraflarındaki insanları öyle kırar ki yaptıkları tahribattan haberdar bile değildirler. Bu tarz insanlardan uzak durmamız gerekiyor çünkü etraflarına yaydıkları negatif enerji sizi bir karadelik gibi içine çeker. Kendinizi kötülüğün kollarında ızdırap çekerken bile bulabilirsiniz. Biraz ileri mi gittim? Hiç de bile.

Kötü insanlar size mutsuzluk verir, sizi gerer ve rahatsız eder. Kendinizi huzurlu hissetmezsiniz onların yanında. Sorunlarınız çok büyük görünür gözünüze, dertleriniz üstesinden gelinemez görünür. Kırılırsınız, yıpranırsınız. Etrafınızdaki insanlar sizin hayatınızı isteseniz de istemeseniz de etkiler. Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim atasözü boşuna söylenmemiştir.

1 Yorum

  1. Hiç bir insan kötülükle doğmaz. Herkes aynı doğar, aynı masumiyette doğar. Fakat bu masumiyet yüzünden hayatının ilk yıllarında gördüğü muameleye karşı son derece açıktır ve savunmasızdır, bu yüzden kötü bir ortamda kötü olur. Bundan da hayatı boyunca kurtulamaz.

Bir Cevap Yazın